Vil du redde verden litt?

NLM Gjenbruk består av 35 butikker med totalt 1800 enkeltpersoner som bruker sin fritid for å gjøre hverdagen bedre for både nærmiljøet og kloden. Vi ønsker å vise deg hvorfor så mange velger å være frivillig hos oss og hvordan du kan bli med å bidra.

Bli frivillig

Gro:

Jeg får være med og skape en bedre verden

Jeg har jobbet frivillig for NLM Gjenbruk i mange år. Det er fint å jobbe med gjenbruk, og spennende å se alt som kommer inn til oss fra giverne våre. Jeg plukker ut godbiter – retroskatter og nyere ting – og lager utstillinger. Slik får jeg brukt interessen min for design og interiør på en kreativ måte. Jeg tar også bilder og oppdaterer den lokale Facebooksida, som har mange engasjerte følgere. Det er givende å jobbe for mer gjenbruk i lokalsamfunnet, og artig å se så mye forskjellige folk som bruker tilbudet. Og så kjekt å få gitt ting forlenga levetid, da. Jeg heier på gode og bærekraftige valg som sparer miljøet. Slik som gjenbruk.

Ernst:

Fra forbruk til gjenbruk

Når jeg begynte å bli selvstendig tidlig i voksenlivet ble det naturlig for meg å leve et liv der status, forbruk og materialisme var alt. Etter mange år med strev etter å være den perfekte mann, ektemann, venn og arbeidskollega, begynte det å bli vanskelig å håndtere. Helsen sviktet, jobben ble krevende og ekteskapet ble ødelagt.  Det perfekte ble aldri helt perfekt. Min livskrise var et faktum, og det ble en altfor stor utfordring å skulle komme tilbake til hverdagen slik det hadde vært. En lang prosess endte med at jeg ble ufør for to år siden. Så ble jeg utfordret til å prøve et fast engasjement der jeg kunne møte gode mennesker, samtidig kanskje bruke noen av de erfaringene jeg hadde fra arbeidslivet.

Å jobbe som frivillig i NLM Gjenbruk er veldig annerledes, men samtidig fint. Jeg får lov til å ta litt plass, mene noe, engasjere meg og gi det jeg evner i mitt tempo. Det betyr mye for meg. Jeg håper flere får opp øynene for hvor stor gevinst det er å bruk ting om igjen. Jeg har begynt å sette mer pris på det jeg har, ta mer vare på ting og gjøre mer bevisste valg. Det gir mening i hverdagen og større verdi til livet.

Randi:

Jeg treffer så mange fine folk

Jeg gleder meg til hver gang jeg skal på dugnad eller på jobb som frivillig på NLM Gjenbruk. Det er så hyggelig å bli møtt ned et vennlig «hallo» eller velkommen.

Jeg blir kjent med nye kollegaer eller kunder. Det er mye teamarbeid og variasjon i oppgavene, og ikke minst kaffepauser der vi koser oss, prater og ler. Det gir samhold.
Jeg har fått nye venner, jeg kjenner tilhørighet og arbeidet føles så meningsfylt.
Tusen takk!

Hvorfor være frivillig?

Det er mange gode grunner til å være frivillig. Gro, Ernst, Randi og Karin har allerede gitt oss noen grunner. Her har du et lite knippe til:

 • Frivillig arbeid lar deg utfolde deg og bidra kreativt.
 • Frivillig arbeid gir læring og mestring
 • Frivillig arbeid gjør deg lykkelig, ifølge forskning.
 • Frivillig arbeid gir deg muligheten til å møte mennesker du kanskje ikke ville møtt andre steder.
 • Frivillig arbeid kan gi deg relevant erfaring

Hva gjør man som frivillig i NLM Gjenbruk?

Det er mange muligheter til hvordan du kan bidra. Du velger selvfølgelig også helt selv hvor mye eller lite du ønsker å bidra. En vanlig arbeidsdag kan for eksempel bestå av dette:
 

 • Hente klær i containere
 • Sortere innkommende klær og andre varer
 • Salg i kasse
 • Servere vafler og kaffe til besøkende
 • Samtaler i en av våre sofaer med besøkende
 • Lage vareutstillinger
 • Bildeknipsing og sosiale medier

REGISTRER DEG SOM FRIVILLIG HER